Kuchyňské doplňky - Příprava čaje a kávy

Úvod - Kuchyňské doplňky - Příprava čaje a kávy

Příprava originálního tureckého čaje
K přípravě tureckého čaje se obvykle používá černý turecký čaj Rize, sklízený v severní části této země, konkrétně v okolí města Rize, ale samozřejmě můžete použít jakýkoli kvalitní sypaný černý čaj. Do spodní konvice nalijeme vodu, do horní konvičky nasypeme tři až pět kávových lžiček sypaného čaje. Konvice postavíme na sebe a počkáme, až voda ve spodní konvici začne vařit. Čaj ve vrchní konvičce je během této doby teplou vodou zespoda napařován a uvolňuje aroma. Vařící vodou ze spodní konvice zalijeme sypaný čaj ve vrchní konvičce, vodu v těle spodní konvice doplníme do původního objemu studenou vodou a znovu dáme vařit. Když se voda dostane opět do varu, je čaj připravený pro nalévání. Protože však nesmí být čajové lístečky louhovány déle než 10 minut, doporučujeme po této době obsah vrchní konvičky - čajový koncentrát - přecedit do jiné nádoby (větší hrnek nebo něco podobného), vrchní konvičku vypláchnout trochou horké vody a koncentrát nalít zpátky do konvičky. Čaj je připraven. Podává v malých skleničkách. Do skleničky se nalije dávka čajového koncentrátu z horní konvičky a dolije horkou vodou z konvičky spodní. Koncentraci čaje si tímto sami regulujete podle své vlastní chuti. Správný turecký čaj je velmi silný, proto se také dost sladí. Běžné jsou dvě kostičky cukru na malou skleničku. 

krátky popis     id u dodavatele     název     Cena     výrobce    
Chyba v db-fce.Unknown column 'iddodavatel' in 'order clause'